Ewout Strijker (1962) studeerde Laboratoriumwetenschappen, Marketing en Verzekeringsleer. Na zijn studie kwam hij uiteindelijk terecht in de (internationale) wereld voor financiële dienstverlening. Hij werkte 14 jaar voor toonaangevende (internationale) marktpartijen. Omdat hij zijn visie en innovaties onvoldoende kwijt kon in loondienst, besloot hij in 2002 om zijn eigen bedrijf  de 'Branche Benefits Groep' op te richten. Hij heeft inmiddels een aantal product-/adviesinnovaties en nominaties op zijn naam staan. In 2013 zag het innovatieve bedrijf 'Risk Explorer' het daglicht, dat in 2015 is beland in de 'MKB Innovatie Top 100'.

 

Managementboeken:

Zijn innovatieve visie op succesvol ondernemen heeft hij verwoord in zijn prikkelende boek  'De Succes-Coëfficiënt'. In 2015 verscheen eveneens zijn praktijkboek voor professioneel risico- en verzekeringsadvies 'In 4 stappen naar het beste risicoadvies'.

 

Crime/thrillers

'Disrupties'  komen meestal van buiten een bepaalde branche en dienen zich dan 'onverwacht' aan. Ze ontwrichten bestaande marktconventies. En vaak definitief. Branches zelf zien deze vaak niet aankomen of negeren deze, omdat ze zich er geen raad mee weten.

Vanuit zijn achtergrond, innovatieve drive en nieuwsgierigheid heeft Ewout zich de achterliggende jaren verdiept in het fenomeen 'onsterfelijkheid'. De ontwikkelingen op dit terrein gaan al veel sneller en verder dan bij de meesten bekend is. Onsterfelijkheid bestaat in bepaalde vormen al miljoenen jaren!

Industrieën die hun bestaansrecht ontlenen aan 'sterfelijkheid' zullen in toenemende mate te maken krijgen met deze disruptie. Denk aan bijvoorbeeld de miljardenindustrieën 'levensverzekeringen, uitvaart, gezondheidszorg en farmacie'. Onsterfelijkheid zou het einde kunnen betekenen voor deze economieën.

 

Eind 2012 ontstond het idee om de impact van 'onsterfelijkheid‘ te verwoorden in een bloedstollende, realistische thriller. Uitgebreid onderzoek naar achtergrondinformatie leverde een schat aan informatie op die het verhaal levensecht maken. Eind 2013  begon Ewout te schrijven aan het manuscript. Zijn debuutthriller 'HET INPRENTUM' is inmiddels verkrijgbaar bij de boekwinkels.