Bron: Meppeler Courant - Geplaatst op maandag 16 november 2015
Meppeler schrijver overhandigt nieuw boek aan Sinterklaas


Meppel - Sinterklaas werd zondagmiddag in Meppel zelf eens verrast met een cadeau. De Meppeler auteur Ewout Strijker overhandigde de goedheiligman zijn nieuwe spannende actie-thriller 'Het Inprentum', die op 20 november ook in de winkels ligt. 


Ewout Strijker is Meppeler ondernemer en auteur. Vanuit zijn achtergrond en interesse heeft hij zich uitgebreid en diepgaand verdiept in ‘het geheim achter onsterfelijkheid’. Hij heeft geleerd dat wetenschappelijke ontwikkelingen op dit terrein vele malen verder zijn dan we denken. Hij heeft dit ‘spannende onderwerp’ vertaald in een bloedstollende en realistische debuutthriller ‘Het Inprentum'.

Het verhaal speelt zich af anno nu. De hoofdrolspelers Leon Witters en Vladimir Djostov hebben 4 jaar in het grootste geheim gewerkt aan een baanbrekend wetenschappelijk experiment. Na 3,5 jaar onderzoek in een geheime bunker in The University of Texas in Dallas zijn ze instaat om menselijke lichaamscellen – en daarmee mensen – binnen 22 minuten onsterfelijk te maken.  

Ze hebben ontdekt dat de oorzaak van sterfelijkheid ligt in het brein. Na een gewelddadige inbraak bij Leon thuis, wordt het hem en Vladimir duidelijk. Ze krijgen te maken met twee wereldwijd opererende criminele organisaties.

‘Onsterfelijkheid’ vormt aan de ene kant de grootste bedreiging voor de farmaceutische en medische industrie, maar is aan de andere kant miljarden waard. Er ontstaat een wereldwijde klopjacht en een race tegen de klok', vat Strijker het boek samen.